Plastové identifikační karty zásadně zefektivňují evidenci docházky a kontrolu přístupu. Zde popisujeme základní potřeby a vybavení k vytvoření identifikačních průkazů pro zaměstnance.

Tiskárna plastových karet

V závislosti na Vašich potřebách lze vybírat z mnoha modelů tiskáren s přímým tiskem nebo retransferovým tiskem s různými možnostmi laminace a kódování v jednostranném či duplexním provedení. Kompletní sortiment tiskáren ID karet najdete na našem e-shopu. Dodáváme tiskárny Evolis, Zebra, EDIsecure, Nisca a příležitostně také Fargo a Datacard. Před výběrem tiskárny karet doporučujeme k přečtení článek jak vybrat tiskárnu karet, kde najdete potřebné informace o výběru vhodného zařízení.

Barevné náplně

V drtivé většině případů budete potřebovat barvící pásky nebo kazety označené jako YMCKO, popř. YMCKOK. K dodávaným tiskárnám nabízíme kompletní sortiment barvících náplní pro jednostranný i oboustranný tisk a také čistící příslušenství. POZOR: až na výjimky nejsou barvící náplně přiloženy k nové tiskárně karet a je potřeba je objednat zvlášť.

Plastové karty

V závislosti na jejich využití lze vybírat z obyčejných plastových karet, které poslouží pouze pro základní vizuální identifikaci, přes magnetické až po RFID bezkontaktní karty jako jsou EM4100 či Mifare S50. Karty se od sebe také liší použitým materiálem a životností. Proto je při jejich výběru potřeba zvážit i Vaše nároky na trvanlivost potisku a to zejména v náročném průmyslovém prostředí. Stejně důležitá je i funkce, kterou mají identifikační karty plnit.

Tiskový software

Nabízíme hned několik možných SW řešení pro návrh a tisk ID karet. Při výběru software je potřeba vzít v úvahu Vaše stávající a také plánované požadavky na tisk karet. Pomocí tiskového software lze navrhovat a tisknout plastové karty s fotografií a jménem a to i z databází. Za naprostou špičku ve funkcionalitě a použitelnosti považujeme tiskový software Cardpresso.

Webkamera/ řešení digitální fotografie

Každý zaměstnanec bude potřebovat kartu se svou fotografií a jménem. Foto řešení Vám může značně ušetřit práci a čas při pořizování fotografií a hlavně při jejich vkládání do programu pro návrh karty. Některé operace jako např. přenos fotografie do šablony s návrhem karty lze zcela automatizovat.

Pouzdra na plastové karty

Aby karta vydržela co nejdéle, je potřeba ji také vhodně chránit proti mechanickým vlivům. K tomu účelu jsou navržena ochranná pouzdra z různých materiálů. Použitím vhodného pouzdra můžete prodloužit životnost karty několikanásobně. Nabídku pouzder a visaček najdete na našem shopu.

Klipsy a Šňůrky

často bývá potřeba, aby byla ID karta nošena viditelně a umožňovala pracovníkům ostrahy vizuální identifikaci držitele karty. Na našem e-shopu najdete celou řadu různých klipsů pro připevnění pouzdra s kartou na oděv, ale také šňůrky v různých barvách a provedení a také rozličné roloklipsy, které jsou perfektní při častém přikládání karty ke čtecímu zařízení. Co je dobré při výběru ID příslušenství vědět, zjistíte v našem dalším článku jak vybrat vhodné příslušenství.

Kompletní sortiment, výše uvedeného vybavení, najdete na našem e-shopu