Často hovoříme se zákazníky, kteří stojí před výběrem tiskárny ID karet zcela poprvé. Volají k nám a požadují různé informace o kartových tiskárnách, tiskovém software a většinou mají naprosto mylnou představu o ceně technologie pro tvorbu plastových karet. Tomu rozumím, vždyť inkoustovou foto tiskárnu lze dnes pořídit za několik set korun a trochu lepší laserovou A4 tiskárnu dostanete už za několik málo tisícikorun. Takže běžný zákazník nemá důvod domnívat se, že by kartová tiskárna měla být dražší než běžná kancelářská tiskárna.

Tiskárna plastových karet stojí od 15 tis. Kč do 250 tis. Kč

Bohužel tomu tak je. Tiskárny plastových karet se dají pořídit již od zhruba patnáctii tisíc korun a jejich cena může v případě opravdu sofistikované technologie překročit i čtvrt milionu korun, nepočítaje tiskový software, digitální fotoaparát, barevné náplně a příslušenství. Tiskárny plastových karet jsou velmi specializovaná zařízení obsahující mnohem složitější technologii než běžné kancelářské tiskárny. Tisk na plast vyžaduje zcela jiné tiskové procesy než potisk papíru.

Takže ano, tiskárny karet stojí více peněz. A je potřeba si uvědomit, že pojem „levný“ a „drahý“ je velmi relativní. Levná domácí tiskárna na fotografie vyjde na pár set korun, zatím co levná kartová tiskárna bude stát 20.000 Kč. A stejně jako u levné foto-tiskárny nečekáte kdoví jaký výkon a životnost, je potřeba stejně uvažovat o levné kartové tiskárně. I když je 20.000,- Kč dost peněz, v případě kartových tiskáren jde o poměrně malou sumu a tady platí více než jinde, že můžete nakoupit levně, nebo můžete nakoupit dobře.

Při koupi tiskárny karet se šetřit nevyplácí

Náš názor je jednoduchý: „nešetřete při pořízení kartové tiskárny“, vždyť jde o poměrně velkou investici a vy byste si měli být jisti, že za své peníze získáte vybavení, které přesně splní Vaše nároky na kvalitu tisku, objem tisku, životnost potisknutých karet a případně i zabezpečení karet proti padělání. Potřebujete-li výkonnou a spolehlivou tiskárnu plastových karet, předem je potřeba počítat s cenou kolem 40.000 Kč pro jednostranný model, a více než 50.000 Kč pro oboustranné tiskárny. Další prostředky uvažujte na software a případné fotografické řešení.
Nikdy jsme nemuseli řešit stížnosti na vysokou cenu kartové tiskárny, která bezezbytku splnila zákazníkova očekávání. Bohužel jsme velmi často svědky toho, že zákazníci, kteří se rozhodli pouze podle ceny a pořídili nejlevnější tiskárnu, nakonec zbytečně kupují novou kartovou tiskárnu – tedy tu, kterou měli pořídit prvně.
Jsme experti na tiskárny plastových karet. Starosti s výběrem tiskárny nechte na nás. Můžeme garantovat, že namísto prodeje za každou cenu se spíše budeme snažit pomoci Vám k rozhodnutí, kterých nebudete litovat.

Ozvěte se nám při výběru kartové tiskárny. Poradíme Vám