Existují čtyři jednoduché způsoby, jak si zvýšit efektivitu Vašeho systému pro tvorbu ID karet. Níže uvádíme 4 kroky, kterými můžete předejít nepříjemnému přetrhávání barvící pásky v tiskárně plastových karet.

Hlavní příčiny přetržení barvící pásky

Vaše tiskárna není dostatečně čištěna

Každá tiskárna ID karet ztrácí výkon a spolehlivost, není-li dostatečně udržována a čištěna od prachu a nečistot. Drobné částečky prachu a mastnoty z otisků prstů na kartách mohou způsobit mnoho problémů, včetně přetržení barvící pásky. Doporučujeme čištění tiskárny po každé výměně pásky, jen tak si můžete být jisti, že tiskárny bude podávat nejlepší výkony. A pokud tiskárna nebyla použita měsíce nebo celé roky, je nejlepší ji důkladně vyčistit ještě před opětovným uvedením do provozu.

Sublimační tisk je nastaven příliš blízko k okraji karty.

Tiskárny ID karet s přímým tiskem (DTC) umožňují potisk pouze ke kraji karty, ale nikoli až přes okraj karty jako např. retransferové tiskárny. Pokud se pokoušíte nastavit tisk příliš blízko k okraji plastové karty, může to způsobovat přetržení barvící pásky.

Chybné nastavení ovladače tiskárny

Většina ovladačů umožňuje ruční nastavení tiskových hodnot jako kontrast, intenzita a sytost barev. Příliš vysoké hodnoty mohou kromě mnoha jiných problémů způsobovat též trhání barvící pásky. Obvykle na tento problém narazíte v okamžiku tisku tmavých a sytých barev (nejčastěji odstíny modré až fialové). Náprava je velmi jednoduchá - nastavení ovladače tiskárny do původních hodnot. Pokud potřebujete radu pro vhodné nastavení ovladače, obraťte se na naše servisní specialisty.

Senzor barvící pásky vyžaduje kalibraci

Každý stroj podléhá opotřebení, i tiskárny ID karet. I když nevyužíváte tiskárnu karet intenzivně, tisknete pouze příležitostně, je potřeba čas od času provést základní údržbu. Někteří výrobci kartových tiskáren uvádějí pokyny pro re-kalibraci senzoru v uživatelské příručce. Je také vhodné ujistit se, že používáte aktuální verzi firmware a také tiskového ovladače.

Přetržené barvící pásky NEVYHAZUJTE

Pásku lze velmi jednoduše zachránit tak, že ji slepíte pomocí lepící pásky. Při vložení opravené pásky zpět do tiskárny se automaticky provede nastavení na další sadu tiskových panelů a vy můžete opět tisknout.

Oprava přetržené pásky – princip je stejný u všech tiskáren karet.