Naši kolegové ze společnosti Zebra odvedli skvělou práci, když doplnili řadu kartových tiskáren o nový model Zebra ZXP Series 1. Novou produkční řadu zahájila společnost Zebra Technologies retransferovou tiskárnou Zebra ZXP3 a nyní se zdá, že produktová řada je již kompletní a to díky low-end (či kompaktní, jak ji nazývá Zebra) tiskárně Zebra ZXP1.

Na spodní příčce žebříčku ZXP má model Zebra ZXP1 společnost v podobě aktualizovaného modelu Zebra ZXP3. Jak je možné vidět na fotografii, obě tiskárny vypadají velice podobně. Pod hladkou, průmyslově šedou fasádou však existují mezi oběma stroji určité rozdíly, které je nutné vzít při výběru tiskárny do úvahy. Níže je uvedena přehledná tabulka, která porovnává detailní vlastnosti obou tiskáren:

Jedním z klíčových rozdílů mezi těmito dvěma tiskárnami je ten, že zatímco Zebra ZXP3 může být vybavena pro potisk obou stran karty, Zebra ZXP1 je pouze jednostranná tiskárna (přesto můžete v případě příležitostné potřeby potisknout kartu v tiskárně z druhé strany). Obecně je možno říci, že pokud potřebujete vaše karty tisknout oboustranně, rozumnou volbou je tiskárna Zebra ZXP3.

Zebra ZXP3 jednoznačně vítězí v možnosti kódování karet.

ZXP1 může být dodána s kodérem magnetických karet, zatímco ZXP3 poskytuje možnost kódování čipových karet dle normy ISO 7816, stejně jako karet MIFARE podle ISO 14443. Obdrželi jsme informaci, že ZXP3 bude moci kódovat také karty UHF RFID, i když dosud nebyl potvrzen termín.

Tisková kvalita na totožné úrovni

Tisk na obou strojích je zcela totožný – obdržíte stejně vysokou kvalitu tisku bez ohledu na to, který z obou produktů si koupíte. Zebra ZXP3 je určena pro zpracování vyšších objemů tisků, proto jsou k dispozici pásky a zásobníky karet s možností zajistit více potisknutých karet v jedné dávce.

Ceny, vyplatí se připlatit?

Obě tiskárny nabízí výjimečnou cenu – model Zebra ZXP1 začíná na ceně 18 590Kč, Zebra ZXP3 pro srovnání stojí 21 450Kč.

Rozšíření tiskárny o možnost kódování magnetické stopy zvyšuje její cenu o 10 000Kč a pokud vyžadujete možnost připojení do sítě Ethernet, připravte si dalších 6000 Kč. Je divné, že v dněšní době je ještě potřeba za tak základní výbavu jako ethernetové rozhraní, ještě připlácet. Obzvláště jde-li o průmyslovou tiskárnu. Každá tiskárna by měla mít rozhraní Ethernet již v základní výbavě!

Proč koupit tiskárny karet Zebra u Cardhouse ?

Cardhouse s.r.o. zastupuje společnost Zebra na českém trhu již od roku 2001. O nejvyšší kvalitu služeb se stará tým pečlivě vyškolených specialistů, certifikovaných přímo výrobcem. Pomáháme našim zákazníkům nejen při nákupu nejvhodnější technologie, ale také se vždy dobře postaráme o bezproblémový provoz. Podrobné informace o tiskárnách Zebra na našem e-shopu: Zebra ZXP Series 1 Zebra ZXP Series 3