Šňůrky, klipsy a pouzdra - které příslušenství je vhodné právě pro Vaše karty? Odpovědi na následující otázky Vám pomohou vybrat vhodné příslušenství přesně pro Váš kartový systém.

Bezpečnost

Bezpečnost byste při výběru ID příslušenství měli zvážit na prvním místě, obzvláště v provozech s nebezpečnými obráběcími stroji a roboty, ale také ve škole plné roztržitých dětí. Například průmyslové výrobní haly s pohyblivými stroji nejsou ideální pro použití obyčejných pevných šňůrek na krk. V takových provozech jsou mnohem bezpečnější alternativou například roloklipsy připevněné za opasek.
Pokud byste přeci jen trvali na šňůrkách, zcela určitě zvolte šňůrky s bezpečnostní pojistkou. Pokud dojde k zachycení šňůrky nějakým strojem nebo předmětem, pojistka na šňůrce se uvolní a tak nedojde ke zranění. To platí i například pro základní školy, kde o různé "nástrahy" není nikdy nouze (kliky u dveří, zakončení zábradlí)

Je potřeba kartu často přikládat ke čtecímu zařízení?

Proxy karty v přístupových a docházkových systémech bývá potřeba často přikládat ke čtečkám u dveří, nebo k docházkovým terminálům. Ve vysoce zabezpečených provozech jde o velmi častý úkon. Roloklipsy umožňují velmi pohodlné "vytáhnutí" karty i s lankem až ke čtečce, aniž byste si museli kartu odepnout z oděvu, nebo sundat z krku. Pokud jde o kombinovanou kartu, která obsahuje navíc kontaktní čip, je potřeba zvolit takové připevnění, které umožní zasouvání karty do kontaktní čtečky - ideálně tzv. Gripper.

Má být karta dobře viditelná?

Má-li být karta nošena zřetelně tak, aby byla viditelná co možná za všech podmínek, doporučujeme připevnění na klips, neb na šňůrku. Roloklips je obvykle připevněn za opasek a karta pak může být skryta pod oděvem (plášť, sako).

Ochrana karty proti vnějším vlivům.

V některých provozech jsou karty vystaveny nepříznivým vnějším vlivům, jako je vysoká teplota, chemikálie, prach. V náročných průmyslových podmínkách proto zvažte použití velmi odolných polykarbonátových nebo polypropylenových pouzder. V nabídce máme také pouzdra s uzavíráním „zip-lock“, které kartu hermeticky uzavře.

Kdy použít laciná pouzdra z měkčeného PVC?

Vinylová pouzdra doporučujeme pouze pro krátkodobé použití například při výstavách nebo kongresech. Pouzdra z měkčeného PVC jsou vhodná spíše pro papírové jmenovky. Je totiž třeba brát ohled na obsah škodlivých změkčovadel tzv. ftalátů, které kromě toxicity pro člověka a živé organismy vůbec také způsobují narušení svrchních vrstev plastové karty a tím dochází ke ztrátě potisku. Velmi často se setkáme s jevem, kdy se potisknutý povrch karty doslova přilepí nebo obtiskne na vnitřní stranu vinylového pouzdra. Výjimkou jsou pouzdra z našeho sortimentu označená jako „DOP free“, tedy pouzdra neobsahující toxické ftaláty.

Ochrana RFID karet proti nechtěnému přečtení

Speciální stíněná pouzdra, která chrání bezkontaktní kartu proti nechtěnému přečtení. Kovové stínění znemožňuje správnou funkci integrované antény a čip tak nekomunikuje s žádným čtecím zařízením. To velmi podstatně snižuje nebezpečí neoprávněné manipulace, nebo například nechtěné přečtení sériového čísla čipu, ať už jde o karty Mifare, nebo EM4102.

Stále váháte? Napište nám, nebo zavolejte. Naši specialisté Vám pomohou vybrat vhodné příslušenství přesně pro Vaši kartovou aplikaci.