Tiskárna Zebra ZC10L zcela vybočuje z běžné nabídky tiskáren identifikačních karet ve formátu kreditky. V následujícím článku najdete přepis nejčastěji pokládaných otázek a odpovědí k této výjimečné tiskárně.

1. Proč jsme se rozhodli nabízet velkoformátovou tiskárnu ZC10L

Velkoformátové tiskárny karet jsou skvělým doplňkovým trhem a rozšířením stávající produktové řady tiskáren karet Zebra směrem k zákazníkům a aplikacím, pro které jsou standardní karty ve formátu kreditky prostě příliš malé a tedy na nich není snadné cokoli přečíst z dálky. Tiskárna ZC10L tiskne na karty, které mají rozměr přibližně 88 mm x 140 mm a vytváří tak velkoformátové visačky, které je dobře vidět a snadno se čtou. Průkazy velkého formátu zvyšují zabezpečení tím, že dávají zaměstnancům pořádané akce možnost snadno identifikovat hosty a jednoduše již na dálku rozpoznat přístupová povolení.

2. Opravdu tiskne Zebra ZC10L na celou plochu karty?

Ano, Zebra ZC10L je jediná velkoformátová tiskárna s přímým potiskem karet, která dokáže tisknout plnobarevné karty bez okraje, po celém povrchu v jednom tiskovém procesu. Na rozdíl od ostatních tiskáren s přímým potiskem tiskne ZC10L přes hranu karty a přebytečný materiál se pak automaticky odstraní.

3. Pro koho je Zebra ZC10L určena především?

Jako velkoformátová tiskárna karet je ZC10L ideální pro eventy. Jelikož budeme nadále rozvíjet schopnosti tiskárny a druhy spotřebního materiálu, věříme, že v budoucnu bude tiskárna vhodná například i pro zdravotnictví a ostatní trhy.

4. Kde najde ZC10L uplatnění?

ZC10L je ideální pro následující aplikace a použití:
• Sportovní události (vstupenky pro fanoušky, novináře, pro speciální přístup)
• Koncerty (vstupenky pro hosty, na back-stage nebo VIP, novinářské průkazy, bezpečnostní pověření atd.)
• Konference (identifikace personálu a hostů)
• Festivaly (vstupenky/průkazy pro hosty a VIP)

5. Je k dispozici oboustranná verze?

Jelikož ZC10L nemůže otáčet karty pro oboustranný tisk, uživatelé mají možnost dávkově tisknout na zadní stranu karet (pouze monochromaticky) a poté otočit balíček karet pro personalizaci přední strany. Společnost Zebra nabízí monochromatické černé pásky, které umožňují uživatelům tisknout informace pro hosty nebo právní informace na zadní stranu karet, které je pak možno personalizovat- dotisknout přímo na akci. ZC10L umožňuje zákazníkům snižovat množství produkovaného odpadu – a to jak předtištěných karet, tak nepoužitelných zbylých karet – a eliminovat tak nutnost inventarizace karet či riziko, že zásoba předtištěných karet s příslušným designem dojde.

6. Jaké jsou standardní vlastnosti ZC10L?

• Připojení USB
• Vstupní podavač s kapacitou 400 karet
• Výstupní zásobník pro 100 karet
• Víceúčelový LED provozní displej
• Rozlišení tisku 300 dpi
• Paměť 64 MB (standardní)
• Záruka na tiskárnu 2 roky nebo 20 000 vytištěných karet (podle toho, co nastane dříve)
• Software pro návrh a produkci karet Zebra CardStudio™ Classic Edition
• Ovladače tiskárny pro Microsoft® Windows®

7. Je v nabídce pro ZC10L nějaké rozšíření?

• Servisní program Zebra OneCare™
• Externí tiskový server s připojením Ethernet 10/1000

8. Jaký je k tiskárně ZC10L nabízen servis a podpora?

Tiskárna ZC10L je určena pro specifický trh a bude k dispozici prostřednictvím vybraných a schválených partnerů Zebra Card Partners, v České republice pouze prostřednictvím společnosti Cardhouse s.r.o., která, bude schopna nabídnout servis a podporu produktu.

9. Jaké jsou produktové kódy tiskárny a příslušenství (SKU)?

Název Objednací kód
Tiskárna Zebra ZC10L ZC10L-00Q00US00
Sada médií (400 PVC karet a YMCO páska pro 400 tisků) 105999-10L
Sada médií (400 PVC karet s 1 výřezem a YMCO páska pro 400 tisků) 105999-10L1
Sada médií (400 PVC karet se 2 výřezy a YMCO páska pro 400 tisků) 105999-10L2
Černá monochromatická páska (černá páska, 2000 tisků) 800010-101

10. Kdo je oprávněn prodávat tiskárnu Zebra ZC10L?

Speciální tiskárna Zebra ZC10L je dostupná pouze prostřednictvím schválených partnerů společnosti Zebra, kteří byli proškoleni pro prodej a servis tiskáren. Vzhledem ke specializované povaze řešení je přístup k prodeji tohoto produktu omezen. Proto lze tiskárnu Zebra ZC10L pořídit na českém trhu pouze prostřednictvím společnosti Cardhouse s.r.o.