Retransferové tiskárny Matica řady XID8300 a XID8600 umožňují smazání zbytkového otisku personalizačních dat z černé složky barvící pásky, která je používána pro tisk personalizačních textů, čísel a čárových kódů.

Data tak není možné odečíst z použité pásky jako u běžných tiskáren karet. Tuto bezpečnostní funkci ocení nejen personalisté nebo správci přístupových aplikací, ale každý, kdo je při výdeji karet ze zákona povinen zabývat se ochranou citlivých dat a osobních údajů.

Bezpečnostní výmaz

Tato jednoduchá, avšak užitečná funkce vám dává možnost permanentního výmazu dat z použitého černého K-panelu z vašich barvících YMCK pásek již během procesu tisku plastové karty. Výmaz probíhá skutečně již během tisku, takže není nutné znovu převíjet pásku a používat samostatnou funkci jejího bezpečnostního výmazu. Pokud funkci v ovladači vaší retransferové tiskárny aktivujete, tiskárna Matica řady XID po výtisku karty převine zpět použitou část inkoustové pásky a přepíše celý černý K-panel na použitou část retransferového filmu, takže tím učiní jak K-panel, tak i retransferový film nečitelnými. Předchozí data není možno z média přečíst, takže nemohou být zkopírována – data jsou tím skutečně zničena.

Skartace použitých pásek je také jednou z cest, jak spolehlivě předejít případnému zneužití citlivých dat, avšak tento způsob je nejen časově náročnější, ale i nákladnější. Kromě toho tím riskujete, že si někdo ještě před likvidací použitých pásek a filmů pořídí kopii důvěrných dat. S naším řešením nepotřebujete žádné další zařízení pro zabezpečení použitého média. Funkci můžete jednoduše aktivovat nebo deaktivovat pouhým kliknutím v novém ovladači tiskárny Matica XID8300. Jedná se o další způsob, jak vám může výběr vhodné tiskové technologie snížit náklady a přitom vytvářet nejbezpečnější identifikační a přístupové karty
Pro více informací o tiskárnách identifikačních karet a jejich bezpečnostních funkcích nás kontaktujte.
K-panel barevné pásky po bezpečném výmazuK-panel barevné pásky ihned po potisku - otisk datVytištěná karta s potiskem černým K-panelem